Pålidelighedsløb & historisk regularity rally

Pålidelighedsløb & Historisk Regularity Rally

Pålidelighedsløb/Historisk Regularity Rally er motorløb med klassiske biler produceret og 1. gangs indregistreret senest 31.12.1990. Der er to personer i bilen, en kører og en navigatør, og typisk kører man et ikke voldsomt krævende motorløb sammen med måske et familiemedlem eller en god ven.

Hvad er Pålidelighedsløb/Historisk Regularity Rally?

Pålidelighedsløb/Historisk Regularity Rally er løb, hvor det er forholdsvis let at finde vej, og hvor det gælder om at køre med den rigtige gennemsnitsfart, så hemmelige kontroller passeres på de rigtige tidspunkter målt i sekunder. Der køres på veje af god kvalitet med pauser og plads til snak og hygge med de øvrige deltagere.

Ruten, der skal køres, er skitseret i en rutebog i form af kort og instruktion. På ruten er der tidskontroller, der skal tilkøres, man får oplyst køretid og gennemsnitshastighed, som så skal forsøges overholdt mellem tidskontrollerne. Afvigelserne danner grundlag for resultatet i det pågældende løb.

I første omgang er det eneste udstyr man har brug for, udover en klassisk bil og to personer, en lineal og kuglepen. I bilen skal der være trukket et kabel med et alm. hunstik fra batteriet og til højre siderude bagtil, så der indvendigt kan tilsluttes en transponder, der søger for tidsregistreringen.

Pålidelighedsløb/Historisk Regularity Rally i Danmark køres i forskellige klasser afhængig af opnåede resultater (dygtighed og erfaring). Man starter i Begynderklassen, rykker derefter til Touringklassen, videre til Sportsklassen og til sidst Ekspertklassen eller Eliteklassen.

I mange Europæiske lande køres Historisk Regularity Rally, og nogle af dem er lange, fleredages løb, f.eks. det berømte Rallye Monte-Carlo Historique.

Godt socialt samvær

Pålidelighedsløb/Historisk Regularity Rally er let at komme i gang med og tilbyder et godt socialt samvær med de øvrige deltagere, idet der ved hvert DM-løb lægges vægt på fælles morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe og middag med præmieoverrækkelse. Derudover er der selvfølgelig en stor fælles interesse for de historiske/klassiske biler.

I regi af Dansk Automobil Sports Union køres der om Danmarksmesterskab i klasserne: Touring, Sport, Ekspert og Elite. DM afvikles over 7 løb, hvoraf de 5 bedste er tællende til mesterskabet.

DASU reglementer

De nærmere bestemmelser fremgår af Dansk Automobil Sports Union reglementer, der omfatter regler for arrangementet, biler, licens, deltagere mv.

Reglerne kan findes på www.dasu.dk – Reglement 4.3 for Pålidelighedsløb og Historisk Regularity Rally.